Днес се проведе извънредно заседание на Общински съвет Благоевград

Днес се проведе извънредно заседание на Общински съвет Благоевград

Сесията се проведе при закрити врати предвид усложнената епидемиологична обстановка. На днешното заседание общинските съветници гласуваха промени в Правилника за организацията и дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието с общинска администрация.

Общинският съвет взе решение за промени на бюджета и инвестиционната програма на Община Благоевград за тази година, както и решение  за намаляване на размера на наемни вноски и концесионни плащания на наемателите и концесионерите на общински нежилищни имоти и търговски обекти във връзка с пандемията. Гласува се предложение за кандидатстване по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Топъл обяд“ по оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.

Бяха отпуснати еднократни финансови помощи на жители на община Благоевград, както и одобрени средства за финансиране на процедури „Инвитро“. Общински съвет одобри и предложения за предоставяне за безвъзмездно управление на общински нежилищни имоти.

Дадено беше съгласие за разрешаване изработване на ПУП-изменение плана  за регулация и ПУП-парцеларен план на парцели в Община Благоевград.

В точка разни беше включен дебат във връзка с вземане на неотложни решения от страна на Общинския съвет в борбата за преодоляване на кризата  с пандемията.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *