Дирекцията на Национален парк „Рила“ и партньори отбелязват Световния ден на водата

Дирекцията на Национален парк „Рила“ и партньори отбелязват Световния ден на водата

По повод Световния ден на водата 22 март Дирекция „Национален парк Рила“ и партньори организират изложби от детски рисунки и макети на тема „Водното богатство на Национален парк Рила“. Творбите са експонирани в Исторически музей – Разлог, Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ – Белица и Посетителските-информационни центрове на парка в Паничище, Самоков и Благоевград. Поради противоепидемичните мерки свързани с COVID 19, изложбите ще останат в експозиция до 22 април Световния ден на земята.
На 22 март 2021 г. от 11.00 часа ще се излъчи online-представяне „Водните ресурси на Национален парк Рила“ от територията на Парка, което ще може да се гледа на фейсбук страницата „Национален Парк Рила“.
May be art
Инициативата за отбелязването на Световния ден на водата започва през 1992 г. на конференция на ООН „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Генералната асамблея на ООН определя 22 март да се чества като Световен ден на водата. Празникът се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година се организират прояви в цял свят. При отбелязването му се търси връзка с друга актуална тема, която се разглежда и в годишния Световен доклад на ООН за водата.
Може да бъде изображение с дърво и природа
Темата на Световния ден на водата през 2021 г. е „Ценим водата“ – тема, която поставя акцент върху стойността на водата и какво означава тя за различните хора.
Световният ден на водата отчита важността на водата и насочва вниманието към 2,2 млрд. души на планетата, които живеят без достъп до питейна вода. Поставя фокус върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб.
Кампанията цели да се покаже как правилното ползване на водата ще спомогне в борбата с климатичните промени – за намаляване на наводненията, сушата, недостига на вода и замърсяването.
Няма налично описание на снимката.
Тазгодишното издание на кампанията насърчава хората в световен мащаб да се включат в обществен диалог в социалните мрежи с #Water2Me и да допринесат – със своите истории, мисли и преживявания – към разбирането за стойността на водата. Целта е да постигнем по-цялостно разбиране за това, как се оценява водата от различните хора в различен контекст, за да можем да опазваме по-добре този ценен за всички ресурс.
loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *