Директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова” д-р А. Митов: Голяма част от новозаразените са млади хора, с пневмония и температура са

Директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова” д-р А. Митов: Голяма част от новозаразените са млади хора, с пневмония и температура са

Заразените с коронавируса в Пернишко всеки ден се увеличават. За последното денонощие те са 45.

От МБАЛ „Рахила Ангелова“ обаче вече изпитват сериозни притеснения както за легла за болни, така и за лекари и сестри. Директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов съобщи, че капацитетът на инфекциозното и първо вътрешно отделение е изцяло запълнен. От вчера започва прием на болни и във второ вътрешно отделение. В същото време двама лекари от първо вътрешно са напуснали, а един е заразен и е на домашно лечение. От същото отделение има и заразени медицински сестри.

„Голяма част от новозаразените, постъпили при нас, са млади хора. Всички те са с пневмония и температура, а уплахът в очите им е ужасен“, коментира Митов.

И началникът на първо вътрешно отделение д-р Явор Рангелов е притеснен от разрастване на епидемията и запълване капацитета на отделението. Той настоява общината да потърси алтернатива за настаняване на болните, тъй като в Перник само две са болниците, които приемат болни с коронавируса – многопрофилната областна и белодробната. Болниците в Радомир, Брезник и Трън бяха закрити преди години.

Новоизградената лаборатория за коронавирус в МБАЛ „Рахила Ангелова“ запълва своя капацитет по направата на тестове на хора, които се изследват.

 

Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *