Дипломира се випуск 2022 на Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дипломира се випуск 2022 на Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Техническият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ изпрати днес пореден випуск. На тържествена церемония над 130 абсолвенти получиха дипломите си, 6 от тях са с отличен успех. Завършващите висшето училище са от 5 бакалавърски специалности и 8 магистърски програми.

Официалната церемония, която се проведе в Първи учебен корпус на университета, започна с музикален поздрав към абсолвентите и гостите, поднесен от студенти от специалностите „Изпълнителско изкуство“ и „Педагогика на музикалното изкуство“. Те изпълниха песните „Гергана, пиле шарено“ и „Църно ми око ергенче“.

Тържеството продължи с академично слово на декана на Техническия факултет проф. д-р. инж. Снежина Андонова.

„Ние – вашите преподаватели, сме уверени, че вие сте знаещи, можещи, амбициозни млади хора, с високотехнологично образование, които ще имат изключително значение за развитието на индустрията в страната ни и особено в Югозападния регион“, с тези думи проф. Андонова се обърна към абсолвентите. Тя ги увери, че както винаги досега, така и занапред те ще могат да разчитат на подкрепа от своите преподаватели. Проф. Андонова пожела на дипломантите да бъдат упорити, последователни и да се уповават на знанията и уменията си, за да решават всички проблеми, с които се сблъскват.

Приветствие към дипломантите от името на ректора проф. д-р Борислав Юруков поднесе заместник-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Ицка Дерижан.

От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Емилия Георгиева, завършваща „Инженерна безопасност“.

По традиция студентите с отличен успех получиха плакет на Югозападния университет за показани високи резултати в процеса на своето обучение. Плакетите и дипломите на отличниците връчи заместник-ректорът доц. д-р Ицка Дерижан.

            Първенец на випуска с успех 5,67 от семестриалните изпити и 6,00 от държавните изпити е Димитър Славчев, завършващ специалност „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“.

Сред отличниците на випуска са и студентите от специалност „Компютърни системи и технологии“ Антон Китанов, Анамария Витковска, Фатиме Балеа, Катя Николова и Димитър Шаламанов.

Сред официалните гости на тържествената церемония бяха проф. д-р Найден Шиваров – директор на Националния STEM център, доц. д-р Тодор Димов и инж. Павел Димов – представители на International Armored Group, Милена Ковачева – директор на Второ ОУ „Димитър Благоев“ – Благоевград и др.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *