Димитър Манолов: Минималната заплата трябва да е между 750 и 900 лв.

Ако приемем, че средната работна заплата в България в момента е около 1500 лв, това означава, че минималната трябва да е между 750 и 900 лв. Това мнение изрази Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“ в студиото на „Още от деня“.

Той апелира да бъде премахната входящата такса, която събират частните пенсионни фондове, защото „те срещу нея не предоставят никаква услуга“.

Според него „събирането на такси от портфейлите, дори когато фондовете ги управляват на загуба, не е честно“. „Идеята добавката от 120 лв. да бъде вкарана в размера на пенсиите, може да бъде удобна само за тези, които я плащат“, каза Манолов.

Той допълни, че не е търсен от управляващите за експертно мнение. По отношение на българската данъчна система, Манолов заяви: „Политиците, които са твърдели, че няма нищо по-хубаво от плоския данък, когато няма камери, казват, че тази система е лоша и трябва да се поправи някой ден.“

Димитър Манолов смята също, че идеята, че някой може административно да влияе на цени практически е несъстоятелна.

„Могат да се въведат тавани, но има хиляди начини те да бъдат избягвани и винаги ударите са повече от предимствата, които може да получим от това“, каза още Манолов.

„Притеснен съм много за бюджета за следващата година. Искам тези, които ще поемат властта, макар да не съм голям оптимист, да си дадат сметка, че това нещо ще стане по-лесно в рамките на сътрудничеството с хора, които са били в това и го знаят, и не са им врагове“, заяви Димитър Манолов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *