Димитър Бойчев: До дни ще стартира реконструкцията на рибарското пристанище в Несебър

Димитър Бойчев: До дни ще стартира реконструкцията на рибарското пристанище в Несебър

Средствата за мащабната модернизация са осигурени като безвъзмездна финансова помощ по Програмата за морско дело и рибарство. Дълго чаканата новина съобщи кандидатът за народен представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, който от години представлява региона в парламента.

С реализиране на проекта ще се постигне оптимизиране на капацитета на пристанището, ще се осигури подобряване на условията за улов, разтоварване и първа продажба на риба. Инвестицията ще създаде защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки и кораби. Така реално ще се осигурят адекватни условия за осъществяване на риболовна дейност.

Проектът предвижда и изграждането на многофункционален обект с пазар за току-що извадена риба. Ще бъдат разположени преместваеми обекти и кран за лесно разтоварване на улова.

На пристанището ще функционират хладилни камери, ледогенератор за люспест лед, склад за амбалаж и инвентар, както и щандове за продажба на риба със слънцезащитни съоръжения към тях.

С осъществяването на проекта ще се повиши и енергийната ефективност на порта. Модернизацията на съоръжението ще  подобри безопасността и условията на труд.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *