Димитър Бербатов се кандидатира за президент на БФС?

Димитър Бербатов се кандидатира за президент на БФС?

Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз, твърди „24 часа“.

За подобен ход от голмасйтор №1 на националния тим се говори усилено в последните години, но самият Бербатов повтаряше, че все още не се чувства готов за поста. Изглежда, че моментът за тази крачка е дошъл.

До този момент се смяташе, че той може да е част от екипа на досегашния член на Изпълкома Петър Величков, но явно бившият играч на Манчестър Юнайтед е решил да излезе на преден план с кандидатурата си за президент.

Конгресът на БФС на този етап е насрочен за 25 юни, а ако не се стигне до поредно отлагане заради пандемията, това е датата, на която футболът ни трябва да има нов президент.

Борислав Михайлов подаде своята оставка още през октомври 2019-а, като временният му наследник Михаил Касабов все още продължава да е на поста. Първоначално Конгресът трябваше да е през миналия юни, а след това през декември, но и в двата случая той бе отложен заради противоепидемичните мерки.

Очаква се Бербатов да получи подкрепа от играчи от своето поколение като Стилиян Петров. Целта му е в управлението на родния футбол да влязат нови лица.

Към момента Бербатов се води помощник треньор в Етър като част от задължителния си стаж, който трябва да премине за получаването на треньорски лиценз „А“.

Той изигра последния си професионалне футболен мач през февруари 2018-а, като след това непрестанно се изявява в ролята на анализатор както у нас, така и във Великобритания.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *