Димитър Бербатов се кандидатира за президент на БФС?

Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз, твърди „24 часа“.

За подобен ход от голмасйтор №1 на националния тим се говори усилено в последните години, но самият Бербатов повтаряше, че все още не се чувства готов за поста. Изглежда, че моментът за тази крачка е дошъл.

До този момент се смяташе, че той може да е част от екипа на досегашния член на Изпълкома Петър Величков, но явно бившият играч на Манчестър Юнайтед е решил да излезе на преден план с кандидатурата си за президент.

Конгресът на БФС на този етап е насрочен за 25 юни, а ако не се стигне до поредно отлагане заради пандемията, това е датата, на която футболът ни трябва да има нов президент.

Борислав Михайлов подаде своята оставка още през октомври 2019-а, като временният му наследник Михаил Касабов все още продължава да е на поста. Първоначално Конгресът трябваше да е през миналия юни, а след това през декември, но и в двата случая той бе отложен заради противоепидемичните мерки.

Очаква се Бербатов да получи подкрепа от играчи от своето поколение като Стилиян Петров. Целта му е в управлението на родния футбол да влязат нови лица.

Към момента Бербатов се води помощник треньор в Етър като част от задължителния си стаж, който трябва да премине за получаването на треньорски лиценз „А“.

Той изигра последния си професионалне футболен мач през февруари 2018-а, като след това непрестанно се изявява в ролята на анализатор както у нас, така и във Великобритания.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *