Димитър Бербатов призова футболните клубове и привържениците към революция

Димитър Бербатов призова футболните клубове и привържениците към революция

Димитър Бербатов заяви, че е дошло времето за революция и еволюция в българския футбол. Той определи връщането на Борислав Михайлов начело на БФС за „най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал“.

 

В блога си бившият нападател призова футболните клубове и привържениците за действия, защото в противен случай „значи ние сме глупаците“. „В Деня на саможертвата трябва да сме готови да направим саможертви в името на любимия ни спорт. Въпросът е дали има желаещи“, пише Бербатов.

„Казах го много пъти. Трябва да има някаква реакция, декларация на несъгласие, свикване на конгрес с подписка… Нещо… Знам, че има клубове, които искат да се разбунтуват. Клубове, които виждат какво се случва и искат да покажат реакция. Сега е моментът. И никой няма да ви вини. Никой. Вие сте в правото си. Всички сме заедно в това и ще се подкрепим взаимно. Има и клубове, които ги е страх. А не трябва. Казах ви, аз и моят екип сме с вас. Не бъдете заложници на страха“, заяви Бербатов.

В средата на седмицата той обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС и представи част от екипа си. На следващия ден Михайлов се завърна във футболния съюз и каза, че оттегля оставката, представена преди година и половина.

„Това, което се случва, е подигравка с нашия занаят, с нашия любим спорт. Светът ни се смее. „Скай спортс“ е в потрес. Мен ме питат хора от чужбина: „Защо няма реакция на клубовете, след като искат промяна, а така се подиграват с тях?!“, „Защо расисти, които не знаят от коя страна се рита топката, са все още в управлението, а цяла България има непоносимост към тях?“ Чудя се какво да им кажа“, добавя Бербатов.

По думите му с екипа му са направили първата крачка, а „сега следват още много такива“. „След онова грозно първо полувреме в Бояна нищо не е приключило. Точно обратното. Сега започваме. Футболът ни е заложник на шепа хора, които си мислят, че може да правят каквото си искат. Казвам ви, че номерът им няма да мине. Нека бъдем заедно, нека бъдем за промяната“.

Бербатов се обърна и към привържениците. „Не е задължително да сте за мен и екипа ми, но трябва да сте за промяната. А сме показали, че сме силни, като се обединим. Какъв по-добър момент от сегашния“.

Бившият нападател постави въпроса дали връщането на Михайлов като президент отговаря на закона, след като той е подал оставка на 18 октомври 2019 г. и тогава изпълнителният комитет на БФС е назначил на поста Михаил Касабов до провеждането на конгрес на съюза. „До провеждането на конгрес на съюза. По мои сметки конгресът не е минал и това решение продължава да е в сила. Още повече че в устава никъде не пише за процедура по оттеглянето на дадена оставка“.

 

dnevnik.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *