Деца купиха 4 камиона тухли за останалите без дом след пожара в село Кръстава

Деца купиха 4 камиона тухли за останалите без дом след пожара в село Кръстава

Деца от село Бел камен, община Якоруда, събраха 2643 лева с благотворителен базар, проведен на 20 август. Акцията им е организирана в помощ на останалите без дом след големия пожар във велинградското село Кръстава. С парите са купени 4 камиона тухли, част от които вече са доставени в кметството на Кръстава.

Със своя кампания помогнаха и подрастващи от селата Магерово и Биркова, Велинградска община. С общи усилия те помогнаха на пострадалите от огненото бедствие с 800 лева и хранителни продукти, които също са закарани вчера в кметството.

Трагедията на хората, останали буквално на улицата след пожара, предизвика мощна вълна от съпричастност. Първи се отзоваха жителите на Сърница, които само за ден събраха 10 000 лева. Освен тях местен предприемач е отчел пред кмета на Кръстава Салих Узунов и даренията, събрани в кутия в неговия магазин. Орхан Селим е предал общо 6152 лева.

Акция за набиране на дарения започна от вчера и Сдружението на кметовете на кметства. Няколко управници на малки населени места вече са превели по 500 лева. Кампанията ще продължи две седмици, след което общата сума ще бъде преведена по дарителската сметка, открита в помощ на пострадалите семейства.

Благодарение на дарители от цялата страна, за всички семейства, останали без дом след  големия пожар в Кръстава, вече са осигурени преместваеми жилища, които са свързани с ВиК и електричество.  Бетоновите постаменти за тях бяха направени от доброволци от селото, съобщават от Община Велинград.

Десет дни след огненото бедствие хората вече имат  всичко от първа необходимост – храна, дрехи, завивки, легла, електроуреди. За бъдещите домове от дарители са осигурени и част от строителните материали, като тухли, керемиди и др.

За седмица по банковата сметка, открита от община Велинград,  са постъпили над 236  000 лв от хора и фирми от страната и чужбина./dnews.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *