Децата, които попаднаха в болница след натравяне с бисквити с канабис са стабилизирани и няма опасност за живота им

„Децата вече са в по-добро състояние. Само едно е все още нестабилно. Надяваме се до два дни да се оправят и да ги пуснем вкъщи да си играят“, каза началникът на Клиниката по токсикология в Плевен доц. д-р Евгения Бързашка.

Д-р Бързашка посочи, че при такива случаи се спазва стандартна процедура. До момента не е имало подобен случай в клиниката по токсикология. Като най-трагично тя определи изобщо ползването на подобни забранени вещества, особено от деца.

„Така, че разпространението на такива вещества и то под формата на бисквити е много страшно, защото това е един преход да се зарибяват децата с подобни вещества“.

Те обаче ще останат под наблюдение в болницата още поне два дни, предава обществената телевизия. Пет деца и майката на едно от тях – жена на 23 години бяха приети в тежко общо състояние. От социалните в града казаха, че до момента не са работили със семействата на натровените деца. От първостепенно значение е на първо място децата да са в добро здравословно състояние и чак тогава социалните ще пристъпят към работа с тях.

„Ние ще започнем работа на първо място с оказване на психологическа подкрепа при желание от страна на родителите“.

От „Закрила на детето“ също поставиха акцент върху здравословното състояние, а след това и те ще се включат активно за подобряване емоционалното състояние на децата.

Полицията засега отказва да коментира случая. Иззети са опаковките, за да се направи анализ на съдържанието.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *