Детските градини и яслата в община Гоце Делчев отварят от 1 юни

Детските градини и яслата в община Гоце Делчев отварят от 1 юни

Детските градини и яслата в община Гоце Делчев ще започнат да приемат деца от 1 юни, а тези директори, които са решили, че им е нужна още подготовка, могат да сторят това и от 2 юни, съобщават от общината.

След направено подробно проучване на нагласите на родителите от страна на детските учители е ясно, че голяма част от семействата ще поемат риска да изпратят децата си на детска градина, като основната причина е изчерпани отпуски.

Препоръката на община Гоце Делчев, съгласувана с указанията на МОН, е групите да не бъдат повече от 15 деца, а при децата в яслена възраст не повече от 10.

В своя специална заповед кметът Владимир Москов разпорежда на директорите на детските заведения строго да спазват заповедта и указанията на здравния министър, както и предписанията на РЗИ – Благоевград за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки от страна на персонала.

Родителите трябва да попълнят декларации за информирано съгласие, като без този документ децата няма да бъдат приемани в детските заведения.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *