Десислава Николова дарява на отделението по неонатология в МБАЛ Разлог

Десислава Николова дарява на отделението по неонатология в МБАЛ Разлог

На 8-ми август 2020 г. от 13.00 ч. българската писателка Десислава Николова ще направи дарение на отделението по неонатология в МБАЛ Разлог. Тя ще предостави на екипа на лечебното заведение билирубинометър, пулсоксиметър, термолегло и два перфузора. Стойността на дарението на дистрибуторски цени е над 15 000 лв.
Авторката събира необходимите средства, благодарение на реализираните продажби на книгата й – „Щастлива и красива бременност като моята”, както и на други дарители от страната. Активната й благотворителна дейност е изцяло посветена на недоносените бебета и през годините тя успява да закупи апаратура за неонатологичните отделения в болници в Кюстендил, Червен бряг, Разград, Горна Оряховица, Сандански, Гоце Делчев, Видин и Хасково.
Десислава Николова осигурява стационарни и транспортни кувьози, кислородни палатки, билирубинометри, пулсоксиметри, перфузори и термо легла за различни здравни заведения.
Следващото дарение (билирубинометър, пулсоксиметър, термолегло и два перфузора), което е предвила авторката е за болницата в Асеновград. За да го реализира са й необходими още 5 000 лв. Всеки, който желае да се включи в благородната кауза може да закупи книгата й „Щастлива и красива бременност като моята” или да направи дарение по банковата сметка, цитирана по-долу:Банка Райфайзенбанк България;
BG86RZBB91551007379705;
Фондация „Кажи здравей на здравето“;
Tитуляр: Десислава Николова
Пей пал – podari.shtastie@gmail.comЗа книгата „Щастлива и красива бременност като моята”

Десислава Николова споделя своите най-незабравими 9 месеца и успя да повлияе положително на стотици бъдещи майки да заченат, да имат по-спокойна бременност и по-леко раждане. С всяка закупена книга, читателите допринасят за подобряването на средата в неонатологични отделения в страната, работещи с остаряла апаратура, която създава риск от непълноценно развитие и трайни увреждания при недоносените бебета.

Повече информация за благородната инициатива можете да откриете на страницата на Десисислава Николова – Подари щастие във Фейсбук.

medicaltime.bg
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *