Десетки хиляди мигранти спрени на гръцко-турската граница вчера

Общо 32,423 мигранти, идващи от Турция са били спрени на гръцката граница, а 231 от тях са били арестувани, твърдят властите в Атина. Тази информация идва след последното преброяване на опитите за нелегално преминаване на гръцката граница близо до река Марица (Еврос) от Турция, пише вестник Kathimerini.

Според информацията от 6:00 ч. на 4 март до 18:00 ч. същия ден 11 души са били арестувани близо до реката, повечето от които са били регистрирани като афганистански граждани. Общо 4600 души са опитали да преминат границата нелегално през този период.

В същия ден властите в Гърция се блъскаха няколко пъти с мигрантите, като бяха принудени да използват и сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръснат тълпа от бежанци, опитващи се да пробият през блокираната граница.

Те пристигнаха близо до контролно пропусквателните пунктове, след като ситуацията в сирийската провинция Идлиб ескалира, Турция заяви, че идва нова бежанска вълна оттам към нейните граници, а президентът Реджеп Ердоган обяви, че властите повече няма да спират намиращите се в страната мигранти да се опитват да влязат на територията на Европейския съюз.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *