Деница Сачева с ангажимент към родителите, чиито деца учат дистанционно

Социалният Министър Деница Сачева докладва на заседанието в МС, че ще продължи изплащането на компенсации на родители, чиито деца учат дистанционно заради пандемията. „До този момент на родители, които си гледат децата в онлайн среда, сме изплатили около 39 милиона лева за 42 000 семейства. Разполагаме с още 30 милиона лева, които бихме могли да изразходим за тази мярка“, отчете Сачева.

„До края на учебната година родителите на тези ученици ще бъдат подкрепени със средства в размер на една минимална работна заплата за едно дете и 900 лева за две и повече деца“, допълни още Сачева.

Тя посочи още, че „40 милиона лева на 48 000 души са изплатени по мярката „Запази ме“ за затворените бизнеси. „Осигурили сме още 13 милиона лева за изплащане на компенсации до края на месец април за тези бизнеси, които продължават да бъдат затворени заради пандемията. Има възможност техните служители и работници да получат 75% от осигурителния си доход“, каза още Сачева.

В понеделник на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество ще се обсъди предложението на правителството за удължаване на мерките 60/40 и 80/20 до края на месец май.

ПИК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *