Дежурна група за деца на родители, работещи на първа линия, отваря от понеделник

Дежурна група за деца на родители, работещи на първа линия, отваря от понеделник

Дежурна група за деца, чиито родители са на първа линия в борбата с Ковид – медици, полицаи и пожарникари, ще работи от понеделник в ДГ 8 „Вечерница“ в Благоевград. Заповедта е подготвена за подпис от кмета, информира в. „Струма”. За първи път тя бе разкрита в края на миналата година при затварянето на всички детски и учебни заведения и по информация на директора Катя Низамова тогава са я посещавали 15-ина деца. По вече проигран модел всички детски ясли и градини от понеделник, 22 март, затварят за 10 дни в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването , а персоналът ще бъде ангажиран в други общински дейности, информираха от кметството.

„Заповедта за затваряне не е желана, но родителите я очакваха, заради ситуацията с нарастващия брой на болните от няколко дни ни питат дали и от кога ще се случи“, отбеляза К. Низамова.

До 5 март в детските ясли в общината на ден са обгрижвани по 359 хлапета от 475 записани, но през последната седмица броят им драстично е намалял на 273, при 494 записани. Вчера в детска ясла №3 „Славей“ на ул. „Т. Александров“ 3

една група е била под карантина заради 2 медицински сестри с позитивни резултати за Ковид-19, а в детска ясла №12 под карантина бяха 2 групи заради болни 2 дечица и 2 медицински сестри.

В детските градини в Благоевград ситуацията е аналогична, карантинирани групи заради болен учител или дете има в детска градина №8 „Вечерница“, детска градина № 1 „Ведрица“, детска градина „Синчец“ и детска градина №3 „Детелини“. 31% от записаните деца са отсъствали през последната седмица, сочи статистиката.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *