Две КПП-та пазят черешите в Кюстендилско

Специализираната полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред и извършването на престъпления по време на прибирането на черешовата реколта в Кюстендилска област продължава.

Изградени са 2 контролно пропускателни пункта на територията на община Кюстендил от полицейски служители. Автопатрулни с екипи от служители на ОДМВР – Кюстендил, РДГП – Кюстендил, и дирекция „Жандармерия“ упражняват контрол в района на черешовите масиви за спазването на работното време на берачите, което е от 7.00 до 20.00 ч, а за изкупвателните пунктове – от 9.00 до 22.00 ч. Упражнява се контрол за непрекъснатото осигуряването на представител на собствениците на масиви с берачите.

Контролът е съгласуван с представителите на местната власт и изискуемите документи за превоз, изкупуване и продажба на черешовия плод.

Охранителната операция се осъществи на територията на 4 общини, обслужвани от РУ – Кюстендил и РУ – Бобов дол и ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

Кампанията по изкупуване на череши започва от днес, като цената за кг. череши по пунктовете ще бъде 0.90 лв.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *