Две КПП-та пазят черешите в Кюстендилско

Две КПП-та пазят черешите в Кюстендилско

Специализираната полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред и извършването на престъпления по време на прибирането на черешовата реколта в Кюстендилска област продължава.

Изградени са 2 контролно пропускателни пункта на територията на община Кюстендил от полицейски служители. Автопатрулни с екипи от служители на ОДМВР – Кюстендил, РДГП – Кюстендил, и дирекция „Жандармерия“ упражняват контрол в района на черешовите масиви за спазването на работното време на берачите, което е от 7.00 до 20.00 ч, а за изкупвателните пунктове – от 9.00 до 22.00 ч. Упражнява се контрол за непрекъснатото осигуряването на представител на собствениците на масиви с берачите.

Контролът е съгласуван с представителите на местната власт и изискуемите документи за превоз, изкупуване и продажба на черешовия плод.

Охранителната операция се осъществи на територията на 4 общини, обслужвани от РУ – Кюстендил и РУ – Бобов дол и ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

Кампанията по изкупуване на череши започва от днес, като цената за кг. череши по пунктовете ще бъде 0.90 лв.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.