Две жертви на лошото време в Гърция, магазини и аптеки в Атика затварят по-рано

Две жертви на лошото време в Гърция, магазини и аптеки в Атика затварят по-рано

Две жертви, на студения фронт „Медея“ е равносметката към момента.

80-годишен мъж е намерен мъртъв в къщата си в отдалеченото село Трупи на полуостров Евия. Открит е заклещен в къщата си от силния снеговалежът.

Той е предупредил властите рано в следобедния следобед, но спасителните работници не са успели да достигнат района. Същият е подал сигнал, че бедства, но направения опит да излети хеликоптер до мястото е бил неуспешен поради тежките метеорологични условия. Спасителните екипи на пожарната са успели да стигнат до мястото късно в понеделник следобед, където за съжаление са намерили 80-годишния мъж мъртъв.

Друг мъж на 56-години е открит мъртъв на остров Крит. Разчиства се пътя от обилния снеговалеж, за да може линейка на ЕКАБ да отиде на място, за да вземе тялото му, съобщава Cretalive .gr.

В същото време стана ясно, че всички плануваниза за днес ваксинации ще се отложат.

Премимерът Мицотакис апелира към гражданите да не излизат от домовете си, освен ако е крайно наложително.

Супер-маркети и хранителни магазини ще затворят извънредно днес в 18.00 ч, а аптеките ще бъдат отворени само за спешни случаи.

Полярните температури и сняг, покрили южните предградия на Атина, не попречиха на приключенските зимни плувци да слязат на плажа Глифада и да се насладят на плуването си.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *