Два PCR теста за неваксинираните българи при влизане в Кипър

Два PCR теста за неваксинираните българи при влизане в Кипър

От 26 август неваксинираните българи, влизащи в Кипър, трябва да си направят два PCR теста, съобщава кореспондент на БНР.

Това се изисква заради засиленото разпространение на коронавирусната инфекция в страната ни, което я поставя в рисковата „червена“ категория в списъка на Кипър.

В тази „червена“ група освен България попада и Франция, Испания, Нидерландия, Русия, Сърбия.

Онези наши сънародници, които са се насочили към средиземноморския остров, но не са ваксинирани, ще трябва да докажат, че са здрави с отрицателен резултат от два PCR-теста. Единия трябва да си го направят до 72 часа преди полета, а втория – след пристигането си в Кипър.

Освен това те сами трябва да си заплатят теста в Кипър и да останат в самоизолация до излизането на резултата.

Кипър въвежда PCR тест за пристигащи неваксинирани от България

Ваксинираните влизат със сертификат, приложен на електронен портал

Другата група наши сънародници, които са ваксинирани, ще могат да влизат в Кипър по облекчен режим, който важи за всички пътуващи, получили необходимата доза, независимо от тяхната националност.

Притежаващите валиден сертификат за ваксинация срещу COVID-19 не само са освободени от тестове, но и не се поставят под карантина.

За всички пътници – ваксинирани и неваксинирани, остава изискването да попълнят кипърския полетен формуляр -CyprusFlightPass формуляр 48 часа преди полета си.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *