Два дни Баня празнува, отвори и плажа

Два дни Баня празнува, отвори и плажа

На 3 и 4 юли 2020г., с рисунка на асфалт и туристически обиколки из двете стари бани – Римската и Турската, в Баня отбелязаха своя празник, който по традиция се чества всяка първа събота на месец юли.

Повече от 30 деца твориха върху асфалт в пространството около старата българска баня. Те демонстрираха своя талант и въображение, рисувайки на тема „Моето семейство и Баня“. Кметство Баня и НЧ „Просвета-1908“ зарадваха малките художници с тематични подаръци и грамоти.

Снимка на Красимир Герчев.

В петъчната вечер, кметът на село Баня – Магда Първанова, връчи наградите на участниците във фотоконкурса „Баня през моя обектив“, който също бе посветен на тазгодишния празник.
Голямата награда грабна Николай Колчев, чиято снимка на мома и ерген, пременени в красиви носии от Разложкия край, събра 527 харесвания в социалната мрежа.

Успоредно с празника, отвори минералният плаж в село Баня.

Работното време на обекта ще бъде от 09:00 до 21:00 часа с един почивен ден – ВТОРНИК. Комплексът разполага със зелени площи, голям и малък плувен басейн.

Водата е 100% минерална и е с отлични показатели за балнеология и спорт.

Цените на билетите за посетителите са съответно:
Цена на билет за възрастни – 4.00 лева.
Цена за билет за деца до 7 години – БЕЗПЛАТНО.
Цена за билет на ученици и студенти – 2.00 лев.
Цена за ползване на шезлонг – 2.00 лева.

През годините плажът на с. Баня успя да се утвърди като предпочитано място за отдих на туристите. Той се посещава и от местните жители на Община Разлог.

Снимка на Красимир Герчев.

Плажът ще работи по правилата в съответствие с противоепидемичните мерки.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *