Двама мъже от Благоевград са приети за лечение във вътрешно отделение на болницата от пневмонии, причинени от коронавирус

Двама мъже от Благоевград са приети за лечение във вътрешно отделение на болницата от пневмонии, причинени от коронавирус

Пациентите са на 41 и 70 години, те са постъпили на мястото на други двама, които са били изписани, след като се преборили с болестта.

Към момента хоспитализираните с Ковид-19 са 13, съобщи началникът на терапевтичното отделение д-р Румен Кондев. Други 4-ма пациенти се лекуват от пневмонии в отделението “Уши, нос , гърло”, които не са с коронавирус, тъй като техните резултати са отрицателни.

10 души са настанени за лечение с Ковид-19 в общинската болница за белодробни заболявания, бившия тубдиспансер, пише „Струма“. Започна поетапното изписване на пациенти, които вече са излекувани от коронаинфекцията – трима от тях са от Благоевград. Рентгенографските им изследвания са добри, а резултатите от контролните проби с PCR теста са отрицателни, съобщи началникът на болницата д-р Петър Георгиев, който е взел една седмица платен отпуск.

За последното денонощие на територията на Благоеградска област са регистрирани 23 нови случая на коронавирус. 9 от тях са в Благоевград, 2 в село Рилци и 1 в село Марулево, 2 са в Петрич, 1 в Разлог, 2 в село Краище и по един в селата Добърско, Елешница и Аврамово, съобщиха от РЗИ.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *