3 декември, 2020

Pirin Press

Пиринският новинар

Двама мъже от Благоевград са приети за лечение във вътрешно отделение на болницата от пневмонии, причинени от коронавирус

Пациентите са на 41 и 70 години, те са постъпили на мястото на други двама, които са били изписани, след като се преборили с болестта.

Към момента хоспитализираните с Ковид-19 са 13, съобщи началникът на терапевтичното отделение д-р Румен Кондев. Други 4-ма пациенти се лекуват от пневмонии в отделението “Уши, нос , гърло”, които не са с коронавирус, тъй като техните резултати са отрицателни.

10 души са настанени за лечение с Ковид-19 в общинската болница за белодробни заболявания, бившия тубдиспансер, пише „Струма“. Започна поетапното изписване на пациенти, които вече са излекувани от коронаинфекцията – трима от тях са от Благоевград. Рентгенографските им изследвания са добри, а резултатите от контролните проби с PCR теста са отрицателни, съобщи началникът на болницата д-р Петър Георгиев, който е взел една седмица платен отпуск.

За последното денонощие на територията на Благоеградска област са регистрирани 23 нови случая на коронавирус. 9 от тях са в Благоевград, 2 в село Рилци и 1 в село Марулево, 2 са в Петрич, 1 в Разлог, 2 в село Краище и по един в селата Добърско, Елешница и Аврамово, съобщиха от РЗИ.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *