ДАНС проверява ТЕЦ Марица изток 2 и Мини Марица Изток

ДАНС проверява ТЕЦ Марица изток 2 и Мини Марица Изток

Държавната агенция национална сигурност (ДАНС) проверява ТЕЦ Марица изток 2 и Мини Марица Изток, съобщават няколко електронни издания. Според сайта „Марица“ три екипа на агенцията са там от вторник. Не е известна причината за проверката, но се коментира, че се изземват документи за обществени поръчки, свързани с фирми, близки до ръководството на централата.

В началото на месец август Държавна агенция „Национална сигурност” влезе на проверка в Българския енергиен холдинг (БЕХ), Електроенергиен системен оператор (ЕСО), Българска независима енергийна борса (БНЕБ), Национална електрическа компания (НЕК) и Министерство на енергетиката.

Агентите от ДАНС започнаха пълна проверка на всички сделки на дружествата от последните няколко години. От управата на Марица изток 2 казват, че става дума за регулярна проверка, съобщава Нова телевизия. ТЕЦ-2 е най-голямата държавна централа работеща на въглища. Тя е една от трите електроцентрали в Маришкия басейн. Работи с местни лигнитни въглища, добивани в Мини Марица изток.

ТЕЦ-2 се състои от 8 генериращи блока и всички те работят с изградени сероочистващи инсталации. Мощността й е 1620 МW.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *