Гърция ще се отваря и затваря до ваксина

Гърция ще се отваря и затваря до ваксина

Националната карантина започна в събота, 7 ноември и се очаква да приключи, според плана, на 30-о число на месеца.

Броят на инфекциите от К19 ще определи следващите стъпки на правителството, което според информация планира тактиката на „акордеона“, т.е. налагане и вдигане на карантина отново и отново.

Ваксината ще бъде другия определящ фактор. Научната общност очаква, че около Коледа ще бъдат на разположение първите ваксини срещу коронавирус. Тогава ваксинацията на населението ще започне постепенно. Докато се намери подходящият метод за справяне с вируса ограничителните мерки ще се прилагат.

Епидемиологичните данни и натискът върху здравната система ще бъдат основните параметри в мерките, които правителството ще предприеме въз основа на предложенията на специалистите по инфекциозни болести. Когато резултатите от мерките имат ефект, карантината ще бъде премахната, но когато броят на случаите се увеличи, ще има нова.

Планът до м. март предвижда Lockdown 21 дни и 14 релакс.

Компютърният модел на професора от Катедрата по инженерство към Солунския университет Демостен Сариганис прогнозира деескалация на случаите след 10 ноември, достигайки 500 случая на ден до 30 ноември.

Въпреки временната епидемиологична декомпресия, професорът смята, че държавата ще трябва да предприеме други ограничителни мерки в бъдеще.

Както той каза, предложението му е прилагането на променливо локално заключване.

Този план предвижда 21 дни заключване и 14 дни релакс, повтаряйки този модел три до четири пъти, за безопасно достигае до м. март.

Това предложение изчислява, че броят на случаите на ден ще бъде близо до 500 до 800, като по този начин ще помогне натиска върху здравната система, тъй като не повече от 200 пациенти ще попаднат в интензивното отделение, брой, който Националната здравна система може да поеме.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *