Гърция удължава ограниченията за международни авиопътници до 8 март

Гърция удължава ограниченията за международни авиопътници до 8 март

Гръцката служба за гражданска авиация (CAA) удължи ограниченията за международни пътници поради пандемията Covid-19, съобщи “Keep Talking Greece”. В изявление, публикувано днес, 21 февруари, CAA заяви, че въздушните ограничения се удължават до 06:00 ч. в понеделник, 8 март.

Ограниченията се отнасят до пътници от ЕС и извън ЕС и до изискванията по отношение на PCR и бързи тестове и карантината, както и до замразяването на полети между определени държави и Гърция.

Гражданите на следните 10 държави са изключени от Директивата за авиацията:

Великобритания, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Обединени арабски емирства, Руска федерация и Израел.

Седем (7) дни карантина за всички пристигащи от чужбина: Всички пътници, влизащи в страната от всяка чужда държава, включително държавите-членки на Европейския съюз, подлежат на задължителни предпазни ограничения у дома или на мястото на временно пребиваване, посочено в PLF форма, за седем (7) дни, освен ако не останат в Гърция за по-кратък период от време, като в този случай временното ограничение е валидно за този период от време, т.е. до заминаването им. Освен това международните пътници ще бъдат проверявани при пристигане, въз основа на процедурата, предвидена във формуляра за локация на пътници. В случай, че тестовете установят положителен случай, карантината за пътника ще бъде валидна 14 дни.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *