Гърция спипа цистерна с менте български бензин

Гърция спипа цистерна с менте български бензин

Голяма българска петролна компания е на прицела на гръцката прокуратура. Преди няколко дни в гръцките медии е гръмнал скандал, свързан с цистерна с фалшив бензин, влязла в страната.

Камионът, заедно с българския шофьор, са задържани и по случая се води следствие. Опасното гориво е било обявено за разредител, предава „Лупа бг“.

Извършителите от България до Гърция са били наблюдавани дълго време. Шофьорът е бил арестуван на паркинга на лодките в Спата, където химическите разтворители се прехвърляли от резервоар в резервоар, което е често срещата тактика при контрабандата на горива.

От гръцката страна са пропищели, защото подобни 30-тонни цистерни редовно заливали пазара им с т.нар. фалшив бензин, който буквално съсипвал автомобилите на съседите ни.

В гръцката прокуратура вече имали доста материали по случая и се очаква скандалът с въпросната популярна верига бензиностанции скоро да гръмне и в България. Собственикът вече е викан на разпит в Атина.

Само преди година същата верига бензиностанции стана обект на проверка от страна на КЗК. Комисията за защита на конкуренцията се самосезира по сигнал на Върховната административна прокуратура за евентуално извършени нарушения при определяне цените на масовите автомобилни горива.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *