Гърция се надява наистина да открие летния туристически сезон на 14 май

Гърция възлага надеждите си за началото на отварянето на туризма на 14 май тази година, заяви министърът на туризма Харис Теохарис в интервю за онлайн списанието Politico.eu, публикувано във вторник, докато стратегията й за връщане на туристите зависи от многобройните малки острови в страната, пише Kathimerini.

Списанието съобщава, че част от тази стратегия са приоритетни ваксинации срещу коронавирус за жителите на малки острови и островчета, „така че тези места могат да се предлагат на пазара като Covid-free“, но също така и от практически съображения, тъй като „няма смисъл да се връщат медицински екипи обратно и да се прилагат дози на различни групи от населението с течение на времето“.

„Фурни, Халки, Сими, Ереикуса и десетки други малки островчета с по-малко от 1000 жители в Егейско и Йонийско морета са целта на властите.

Кастелоризо, най-отдалеченият остров в страната, разположен в най-източния край на Додеканезите, беше първото място в Гърция, където ваксинираха цялото си пълнолетно население – всичките 500 души“, се казва в статията.

„Ще имаме по-добра година от миналата година“, каза Теохарис пред Reuters в отделно интервю: „Това не е очевидно сега, защото резервациите са депресирани … има много мрак, много песимизъм на пазара, но аз съм сигурен, че в крайна сметка изчисленията ми ще бъдат правилни“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *