Гърция се готви за туристи от месец юли

Гърция се готви за туристи от месец юли

Гръцкото правителство се надява страната да може да приема туристи от месец юли.

Това заяви държавният министър Йоргос Герапетритис в парламента. Подробностите за това как да стартираме туристическата индустрия, включително финансовата подкрепа, ще бъдат решени до 15 май, добави политикът.

Планът е изграден върху четири стълба. Първият се отнася до здравните изисквания и правилата за работа в сектора по отношение както на хотелите, така и на пазарите, които ще бъдат достъпни за посетителите, ако се прецени, че е безопасно.

Вторият стълб е свързан с подпомагане на заетостта, третият се отнася до икономическите мерки в подкрепа на плавно рестартиране на туризма, а четвъртият обхваща компенсаторните действия: Има се предвид целият набор от действия, които ще компенсират максимално загубите на туристическите фирми в резултат на решението на правителството да замрази туристическата дейност заради пандемията.

От своя страна, Гръцката конфедерация по туризъм (SETE) е определила четири приоритета в представения на държавата план, в съответствие с изискванията на здравните власти. В него се поставя акцент върху субсидирането на заетостта, яснотата и безопасността на здравните разпоредби, намаляването на ДДС и пълен отказ от тазгодишния ДОД.

Туристическата индустрия е най-голям принос за гръцката икономика, представляваща до 30% от брутния й вътрешен продукт, като работниците в тази индустрия са силно засегнати от пандемията.

Досега в страната има 147 потвърдени смъртни случаи и 2663 случая на COVID-19.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *