Гърция пусна телефон за връзка и информация относно коронавуриса

Гърция пусна телефон за връзка и информация относно коронавуриса

Гърция пусна телефон на който всеки може да поиска информация относно коронавируса като набере 1135.

45 са заразените до момента според официалната информация.

Случай с коронавирус е диагностициран вчера в болницата на Пиргос, по-специално болният е лекар.

Според информация, позитивен е Директорът на клиниката, чиято съпруга е пътувала с групата, завърнала се от Израел. Жена му досега не е проявила симптоми на вируса.

Както вече БН писа Правителството в Атина обяви спешни мерки в сряда вечерта в префектурите Илия, Закинтос и Ахая в Западна Гърция, за да ограничи разпространението на коронавируса.

В рамките на мерките гръцките власти разпоредиха затварянето на училищата и забраниха публичните събирания на хора в три района в западните райони на страната като превантивна мярка.

Фестивалът в Солун за документално кино беше отложен. Той трябваше да се проведе между 5 и 15 март.

Гръцките здравни власти са убедени, че ще има увеличение на броя на случаите на новия коронавирус в страната в бъдеще, затова са взети мерки за посрещане на следващите стадии на епидемията, които вече се прилагат в болницата в предградието Рио край град Патра, полуостров Пелопонес, където са настанени девет от потвърдените случаи на заразяване. Според плана за действие пациентите с потвърдено заразяване от новия коронавирус ще бъдат лекувани в отделни крила на болниците или в по-малки медицински заведения, специално освободени за тази цел.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *