Гърция пуска нов скоростен влак между Атина и Солун през януари

Гърция пуска нов скоростен влак между Атина и Солун през януари

Разстоянието Атина-Солун ще се пътува за рекордно кратко време за три часа от м. януари 2022 г. с високоскоростните влакове тип ETR 470, които ще се движи със 160 километра в час. 

Решението, скоро да се инсталират необходимите разпръсквачи на пясък от производителя Alstom, така че влаковете да отговарят на националните правила за безопасност и да получат необходимия сертификат, обяви вчера президентът на гръцките железници Дарио Ло Боско по време на среща с журналисти, в кулоарите на Международното изложение за технологии и иновации в Солун.

Пускането на първите влакове от това семейство „ще отнеме още години работа, с много добро сътрудничество между гръцкото правителство и Ferrovie dello stato (FSI)“, посочи президентът на TRAINOSE, пояснявайки, че за да могат влаковете да развиват високи скорости трябва да приключи така необходимата модернизация на остарялата железопътна мрежа на Гърция, както и железопътната връзка със София.

600-местният ETR 470 е готов да тръгне в началото на следващата година, макар че дори тогава ETR 470 ще може да се движи само с максимална скорост от 160 километра в час вместо с оптималната си скорост от 200 км/ч.

Гръцката железопътна компания е закупила пет композиции от произведения в Италия модел. Общата стойност на закупените влакове е 53 милиона евро.

Всеки влак се състои от девет вагона, като за пътниците има ресторант и бар.

Новият влак предлага луксозно и по-широко място за всеки пътник, безплатен интернет и много други екстри.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *