Гърция пуска интерактивна карта COVID-19

Службата по гражданска защита на Гърция представи интерактивна карта COVID-19, където гражданите могат да проверят нивото на предупреждение и ограниченията в техния район.

Инструментът Карта за здравна безопасност и защита от COVID-19 включва четири нива на превантивни мерки и правила за всяко регионално звено в Гърция, съобщи информационният портал Keep Talking Greece, цитиран от БГНЕС.

През втората фаза на пандемията гръцкото правителство прилага местни целеви мерки за безопасно и безпроблемно продължаване на икономическия и социалния живот.

Определянето на нивото на риска във всяка област зависи от нарастващата или намаляващата тенденция на епидемиологичните променливи. Пример за това е броят на случаите на 100 000 жители, показателите за капацитета на здравната система (например броя на използваните обикновени болнични легла и леглата за интензивно лечение) и епидемиологичната ситуация, отразена от данните за проследяване.

Географската справка и изпълнението на мерките се извършва на регионално ниво, освен ако не възникнат извънредни обстоятелства в съответствие с протоколите на Министерството на здравеопазването и гражданската защита.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *