Гърция отваря паметниците за посещения и осигурява безплатни седмични бързи тестове за всички

Гърция отваря паметниците за посещения и осигурява безплатни седмични бързи тестове за всички

Гръцкото правителство съобщи снощи, че планира да отвори за посещения Акропола в Атина и други антични паметници в страната и да осигури безплатни седмични бързи тестове за коронавирус за всички жители на страната, която се готви да открие туристическия сезон в средата на май, предаде Асошиейтед прес.

Тези мерки бяха приети въпреки нарастването на новозаразените за денонощие до 20,9 на 100 000 от населението и включването и на частните болници в борбата с КОВИД-19, с която държавните здравни заведения не смогват да се справят.

От вчера полицейският час през уикенда е съкратен, а от понеделник ще бъдат отворени с ограничено работно време фризьорските салони и античните паметници за кратки посещения. Музеите ще останат затворени.

Безплатните тестове ще бъдат достъпни за всички гръцки граждани със социална осигуровка преди края на месеца. Лекарите, медицинските сестри и административният персонал на държавните болници, които още не са ваксинирани срещу коронавирус, ще се подлагат на бързи тестове два пъти седмично по нареждане на здравното министерство, което влиза в сила от днес.

Правителството обяви, че независимо от сегашната епидемична ситуация очаква да открие туристическия сезон, който е главен двигател на икономиката, в средата на май.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *