Гърция отваря организираните плажове от днес

Гърция отваря организираните плажове от днес

Температурите в Гърция се покачват, като се очаква през уикенда да достигнат 40 градуса. Правителството отваря от днес организираните плажове при строги условия за дистанция. Една  от причините е събиране на много хора без дистанция на свободната плажна ивица. За да се упражни контрол върху хората на брега на морето тези дни, властите отварят от събота организираните плажове в цялата страна. Директивата е да се поставят не повече от два шезлонга под един чадър, разстояние метър и половина между почиващите.

Започват работа и плажните заведения, които ще предлагат само  пакетирано кафе и няма да има маси за клиентите. Сервирането на алкохол е забранено. След всеки клиент ще се извършва стриктно почистване на мястото, а обслужващият персонал задължително ще носи маски. Това съобщи пред медиите заместник-министърът по гражданската защита Никос Хардалиас. Той изрази загриженост, че в последните дни на плажовете със свободен достъп е имало събиране на повече от допустимия брой граждани.

В рамките на плана за постепенно премахване на ограниченията от понеделник се премахва забраната за пътуване извън областта. Обсъжда се вариант за свободен достъп до гръцките острови от 25 май.

В същото време Атина приветства препоръките на Европейската комисия за старт на туристическия сезон това лято, а хотелиерите  гарантират спазване на всички здравни предписания.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *