Гърция отваря за влизане без карантина границата с България

Гърция отваря за влизане без карантина границата с България

От понеделник, 15 юни, Гърция отваря за влизане без карантина само границата с България. Пътниците от няколко европейски страни с висок праг на заболеваемост ще се тестват задължително на летището при пристигане.

Министерството на здравеопазването съобщава за мащабна подготовка на островите за сигурност за туристите.

Гърция отваря от понеделник само сухопътната граница с България. Влизане от Албания и Северна Македония е възможно само при извънредни случаи, но не и за туристи. Под забрана остава преминаването на границата с Турция.

Това съобщи министърът на туризма Харис Теохарис в телевизионно изявление по повод старта на туристическия сезон, информира БНР.

От понеделник международни полети ще посрещат летищата в Атина и Солун. Туристите с полети от Испания, Холандия и Италия ще се тестват за коронавирус. При положителна проба задължителна е 14 дневна карантина, пише Блиц.

От 1 юли ще работят и летищата на гръцките острови, съобщи министър Теохарис.

Здравният министър Кикиляс информира, че здравните служби на островите са подготвени да реагират незабавно при случаи на заразени туристи. Към местните болници са включени мобилни екипи за тестване по островите,а също са осигурени и кораби с пълно медицинско оборудване и специалисти.

Говорителят на правителството Стелиос Пецас отправи за пореден път призив за лична отговорност от всеки.

Днес премиерът Мицотакис ще обяви старта на туристическия сезон с изявление от остров Санторини.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *