Гърция : Над 4 млн. евро от глоби за нарушения на мерките

Гърция : Над 4 млн. евро от глоби за нарушения на мерките

Гръцките власти са издали хиляди глоби, с които ще се съберат над 4 милиона евро за нарушения на свързаните с коронавируса ограничения от началото на националното блокиране на 7 ноември, показват официални данни, цитирани от „Катимерини”.

Според съобщение на гръцката полиция инспекциите, насочени към разследване на нарушенията на здравословната безопасност, са довели до общо 9 602 глоби от 300 евро и още 663 от 150 евро за по-малки нарушения.

От сумата от около 4 милиона евро, малко под 3 милиона евро се дължат за това, че глобените не са носели маска на публични места или я носят неправилно и за нарушаване на ограниченията за общественото движение.

Междувременно ограниченията продължават, като от полицията заявиха, че са извършили над 59 000 проверки в различни части на страната в понеделник, от които над 6000 са били на международното летище в Атина.

Общо полицаите са издали 1 907 глоби, 1341 от които за неразрешено движение. Повече от 480 от тези нарушения са били в Атика, където също има 179 от 556 нарушения, свързани с маските.

Междувременно 22 души бяха арестувани за нарушаване на правилата относно дейността на бизнеса.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *