Гръцки ферибот с 383 души на борда е под карантина край „Пирея“

Гръцки ферибот с 383 души на борда е под карантина край „Пирея“

Фериботът „Елефтериос Венизелос“ с 349 пътници и 34 души екипаж на борда е поставен под карантина край пристанището „Пирея“, след като на борда му бяха установени 20 случая на новия коронавирус, съобщи гръцката телевизия Скай.

Корабът е бил нает от малтийска компания и турски корабопритежател, за да откара до Испания 349 моряци от различни националности, сред които двама гръцки граждани, за да осигурят екипаж на друг кораб там, предаде БТА.

Фериботът обаче не е успял да отплава за дестинацията си поради ограничителните мерки, наложени от испанските власти за ограничаване на разпространението на коронавируса.

След това корабът е получил нареждане от компанията-наемател да откара екипажите в Турция, но турските власти са разрешили само на турските граждани на борда да слязат в Турция. В резултат корабът е останал на рейда в Пирея в очакване на инструкции, без да може да акостира заради ограниченията, наложени на 21 март от гръцките власти.

От 20-те случая на борда 2 са в сериозно състояние – 72-годишен швейцарец и 34-годишен индонезиец. Те са хоспитализирани в атинска болница.

Екипажът на „Елефтериос Венизелос“ и останалите моряци на борда ще останат под карантина поне 12 дни.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *