Гръцките шивашки цехове в Сандански продължават да работят и в извънредното положение

Гръцките шивашки цехове в Сандански продължават да работят и в извънредното положение

Гръцките шивашки цехове в Сандански работят, това съобщиха работещи в тях. Въпреки препоръките да се работи дистанционно, да се избягва струпването на много хора на едно място, гърците не затвориха цеховете си, пише Струма.сом

Снощи шивачка разказа потресаващи неща за един от цеховете: Ние сме над 180 шивачки, на входа на фирмата има кофа, в която с парцали всяка от шивачките бърка и дезинфекцира машината си, вчера си шихме маски сами, а разпореждането е да си ги перем и слагаме отново. Как ще се опазим, като ние пипаме от ръка в ръка дрехите, готова продукция, подаваме си игли, ножици и т. н, щом сме на работа е невъзможно да се запазим.

Гърците, май въобще не им пука, дали ние ще се разболеем. Страх ни е от коронавируса, но ни е и страх да не загубим работата си, затова търпим, каза жената. Във връзка с работата на гръцките цехове и други фирми от община Сандански излязоха със спешна препоръка, пише struma.com.

Ето какво съобщиха от общинския кризисен щаб: Цялата страна и Община Сандански сме изправени пред тежка криза от епидемичен характер и всички ние сме задължени да спазваме ограничителните мерки и препоръките на здравните власти.

Резултат с изображение за „Гръцките шивашки цехове в Сандански“

Извън правомощията на Общински оперативен щаб и кмета на Община Сандански, е да прекратява дейността на работодатели и фирми, които не са изрично посочени в Заповедта на министъра на здравеопазването. Ето защо, призоваваме всички работодатели да организират при възможност дистанционна форма на трудова дейност.

Когато това е невъзможно: Стриктно да спазват всички санитарно – хигиенни и противоепидемични мерки, в т. ч. постоянно дезинфекциране на работните места, проветряване и други. Задължително да провеждат инструктаж на персонала относно осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

Да следят строго за спазване указанията на здравните власти за лична хигиена на всички работници и служители. Да се ограничи достъпът до работните места на работници и служители или външни лица, със симптоми на вирусно заболяване.

Отправяме призив към работодателите в Община Сандански ако нямат възможност да осигурят здравословни и безопасни условия на труд, да преустановят работния процес. Днес, повече от всякога, личната отговорност на всеки един от нас, е да опазим човешкия живот.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *