Грък купува бившия хотел „Шератон” в София

Грък купува бившия хотел „Шератон” в София

Хотел „Шератон“ в София, който от няколко години се преименува на „София хотел Балкан”, има нов собственик, което се очертава като сделката на месеца.

Фирма на един от сегашните изпълнителни директори на хотела – Йоанис Даскалантонакис, регистрирана в Кипър, взима 100% от дружеството – мажоритарен собственик на хотела – “Бандола Пропъртис”.

Става дума за офшорка, регистрирана на Маршаловите острови. Тя държи 87,49% от акциите на хотела и се притежава от друг грък – Йоанис Папалекас. Малко над 11% държи дружество, което е контролирано от Даскалантонакис и под 1 на сто имат физически лица.

Тъй като сумата от оборотите на всички участници в сделката не надхвърля 25 млн. лв. на територията на България, КЗК разрешава сделката, без да прави пазарен анализ. Освен това решението ѝ подлежи на незабавно изпълнение, личи от документа, публикуван на сайта на комисията.

В искането до КЗК Даскалантонакис обяснява, че коронакризата силно е обезценила такива активи като хотела и моментът бил благоприятен за такава покупка. От друга страна мажоритарният собственик Папалекас бил пасивен инвеститор, а управлението на хотела в тези условия изисквал активен подход.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *