Гоце Делчев е домакин на галавечер по кикбокс Pro Fight

Гоце Делчев е домакин на галавечер по кикбокс Pro Fight

20-то Юбилейното издание на галавечерта по кикбокс ще се състои на 10 септември /събота/ от 19:30 часа в зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев. Организатор на събитието е престижната бойна верига Pro Fight, със съдействието на община Гоце Делчев. Събитието е и под егидата на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

За първи път Гоце Делчев е домакин на спортното събитие от веригата Pro Fight. Галавечерта по кикбокс в Гоце Делчев ще включва бойна карта с 9 професионални мача, подгряти от три аматьорски отбора. Основни опоненти на българските бойци са спортисти от Сърбия.

Сред спортистите, които ще излязат в двубоите са трима неврокопчани. Шампионът по кикбокс на България в ринговите стилове Костадин Кърджалийски (кат.91кг.), бронзовия републикански медалист Борислав Василев (82кг), младата спортната надежда Антонио Бошнаков (на 14г., кат. до 52 кг), за когото това е втори официален двубой и Таньо Дикански /86 кг/, който е с корени от Дупница, но живее в Гоце Делчев.

Основната среща ще бъде между българския четирикратен шампион Костадин Кърджалийски (СК Френдс) и сърбинът Едвард Земенко. Двубоят ще се играе по правилата на К-1 в категория 91 кг.

Гоцеделчевският шампион Костадин Кърджалийски е 4 пъти републикански шампион по кикбокс при мъжете, заема 3-то място в SENSHI European championship 2021, статистиката му на профи ринга е 1-1, като загубата е в SENSHI по точки, а победата в PRO FIGHT срещу Драгомир Кацаров. Носител е на отличието Спортист на годината на община Гоце Делчев през 2018 и 2021г.

В Арена Неврокоп ще излязат още имена в родния кикбокс. Европейския шампион по кикбокс, световен сребърен медалист, двукратен носител на Световна купа, шампион на Европейската отворена купа по кикбокс, Балкански шампион и многократен Републикански шампион Доброслав Радев от Дупница(кат. до 77 кг).

Огнян Мирчев от Ботевград /63 кг/ – шест пъти първенец за световната купа, трикратен злаетен медалист за Европейската купа, двукратен Балкански шампион, многократен държавен шампион и единствен представител на България на Световните игри в САЩ.

При жените 16-годишната българка Антония Маринова излиза срещу сръбкинята Нада Кривачевич.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.