Горските, нападнати от бракониери: Заплашиха, че ще ни заколят

Екшън в гората. Бракониери нападнаха с нож горски служители край Разлог. При борбата е пострадал единият от служителите, а нападателите са стари познайници на полицията заради многобройните си нарушения в гората. Горските служители настояват за по-строги мерки и контрол, за да могат да вършат по-лесно работата си.

Георги Николов и Борис Пупнев спират за проверка джип, в който откриват незаконна дървесина. Служителите поискват превозен билет, виждат и че дървесината е без контролна марка.

„Започнаха обиди и заплахи, че ще ни утрепят и заколят. Единият изкара от джипа си мачете и тръгна заплашително към нас. Той ми го опря в гърлото. В опит да се защитя го избутах, в следствие на което имам наранявания по ръцете”, сподели Георги Николов пред NOVA.

Бракониерите са системни нарушители. При този случай успяват да избягат. Нападенията над горски служители в района за последните години са 5, твърди началникът им Костадин Лечков. Сред най-фрапиращите случаи е нападение с моторен трион.

„Спешно трябва да се предприемат действия по промяна на законодателството. Като на тези хора трябва да им се делегират права,сходни на служителите на МВР, и всяко нападение над тях да се счита като нападение срещу държавен служител”, призова той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *