Голяма компания от Гърция спира да прави бизнес в България

Гръцкият тютюнопреработвател „Секе Кърджали“ ЕООД, чието седалище е в Пловдив, прекрати дейността си у нас, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Дружеството е подало заявление за доброволен отказ от разрешението за промишлена обработка на тютюн. С решение на Министерски съвет от вчера то е прекратено. Дружеството е подало заявление поради прекратяване на дейността си на територията на страната ни. Това е и причината, поради която отпада необходимостта от издаденото безсрочно разрешение, както и произтичащите от него задължения.

„Секе Кърджали“ ЕООД е регистрирано на 30.09.2013 г. с капитал 322 100 лв. Управители на дружеството са Александрос Ефстратиос Контос, министър на земеделието от втория кабинет на Костас Караманлис, и Панайотис Констатинос Теренидис. Едноличен собственик на капитала на фирмата е Кооперативно сдружение на производителите на тютюн в Гърция „Секе“ АД, базирано в Ксанти.

Дружеството се занимава с покупка и препродажба на тютюн на листа след обработка или не в страната и в чужбина. През 2016 г. е получило разрешение за промишлена обработка на тютюн съгласно чл.16д, ал.1 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия. Данните от годишния финансов отчет /ГФО/ за 2019 г. отчитат 16,29% спад на нетните приходи от продажби, а общата сума на нетните активи намалява с 15.9%.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *