Германия обявява България за рискова област заради COVID-19

Влизащите в Германия ще трябва да имат отрицателен резултат от тест за COVID-19 и ще подлежат на задължителна 10-дневна карантина

Германия ще издаде предупреждение за пътуване за територията на България, като считано от 21 март 2021 г. страната ни ще бъде поставена в Списъка на рисковите области с висока честота на заболяванията от COVID-19 на института „Робърт Кох“.

За пътуващите от райони с висока честота на заболяванията, е необходимо да разполагат с доказателство, че нямат инфекция с коронавирус при влизане в Германия.

Те трябва да имат отрицателен резултат от тест, който при поискване да бъде представен на превозвача преди заминаване, на компетентния орган или на граничния контрол при влизане в Германия.

Всички влизащи в страната граждани подлежат на задължителна 10-дневна карантина, при спазване на разпоредбите на съответната федерална провинция.

Българското министерство на външните работи припомня, че всяка федерална провинция в Германия прилага собствени правила за карантина, съобразени с местните особености на разпространението на COVID-19. От там препоръчват на българските граждани да проверяват предварително актуалните специфични изисквания за съответната провинция, към която пътуват.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *