ГЕРБ проверява харчове от 111 000 лв. на Сандански срещу COVID-19

ГЕРБ проверява харчове от 111 000 лв. на Сандански срещу COVID-19

След питане на ГЕРБ-Сандански стана ясно, че Община Сандански е похарчила повече от 111 хиляди лева за ограничаване разпространението на COVID-19. Данните бяха огласени от кмета Атанас Стоянов по време на редовната сесия на Общинския съвет. Прави впечатление, че повече от 24 хиляди лева са заплатени на специализирана фирма за дезинфекция, въпреки че общински служители извършваха подобни дейности в централната градска част в периода на извънредното положение.

„Сумата наистина изглежда голяма, очакваме писмения отговор, за да видим всички пера на разходите. Стартираме и серия от срещи по места, за да чуем каква е оценката на хората – как и дали общината се справи адекватно с кризисната ситуация“, коментира Стоян Стоев, съветник и лидер на ГЕРБ-Сандански. По думите му поводът за отправеното питане е както осветляване на разходите, така и множество постъпили сигнали от граждани за начина, по който се разходва общинският бюджет по време на криза.

„Не по-маловажна е и темата с колко ще намалеят постъпленията в общинския бюджет в тази ситуация и как ще се справим оттук нататък“, коментира още Стоян Стоев. Той подчерта, че зададените въпроси целят само и единствено повече информация да достигне до хората и още веднъж припомни, че по време на извънредното положение ГЕРБ-Сандански запази мълчание, защото бе важна пълна мобилизация и обединение за преодоляване на кризата. „Конкретен пример е начинът, по който бе отменена „Синята зона” – това не може да стане с еднолична заповед на кмета, без да е поискано становище на Общинския съвет, но това бе важна и навременна мярка. В такава ситуация и при подобни безспорни действия винаги ще имат нашата подкрепа“, коментира още Стоян Стоев.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *