ГЕРБ нападнаха Кирил Петков

Кирил Петков и Даниела Везиева управляваха министерството на икономиката, който е принципал на ДКК, която под шапката си управлява множество държавни дружества, основно от ВПК.

От вчера съветът на директорите освободи Ваня Караганева от длъжността изпълнителен директор. В краткия период, в който тя оглавява ДКК се говори за много действия и бездействия, ощетяващи държавата с десетки милиони левове. Това каза на брифинг Александър Иванов от ГЕРБ, предаде Евроком.

Той наблегна на примери, които са се случвали под „зорките погледи“ на Кирил Петков и Даниела Везиева.

Ваня Караганева е взела поредица еднолични решения, заявиха на брифинг от ГЕРБ.

„Г-жа Караганева еднолично е подписала извънсъдебна спогодба за 50 млн. лв. в несъответствие с текст на спогодбата, който е бил одобрен от Съвета на директорите. Отново еднолично е взела решение за смяна на обслужващата банка на ДКК“, каза Любомир Талев, цитиран от Дарик.

„Констатиран е отказ от страна на Караганева да се изплащат в срок задължения към НОИ и НАП. Става дума за неплатени осигуровки на служителите в компанията и към доставчици, сред които е изброен ЧЕЗ“, каза още Талев.

„Отново еднолично е взето решение Вазовските машиностроителни заводи да предоставят права върху цялата си продукция в лицето на частна фирма отново без допитване до Съвета на директорите“, каза Талев.

Любомир Талев поясни и коя е Ваня  Караганева. „През 2017 г., по времето на първия служебен кабинет на Румен Радев, г-жа Караганева беше началник на кабинета на тогавашния служебен министър на правосъдието Мария Павлова. Назначена е в Съвета на директорите на ДКК, без конкурс, от Кирил Петков. След като се вдига шум, че е назначена без конкурс, такъв е организиран и тя го печели“.

Ваня Караганева бе освободена от поста й като втори изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК). Причината – редица противозаконни действия, съобщиха от компанията. Тя беше на тази длъжност по-малко от месец. Така начело на ДКК остава Рая Каназирева като единствен директор.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *