ГЕРБ – Банско с ултиматум към преминалия при Цветанов бивш кмет Г. Икономов: Искаме незабавната му оставка като общински съветник!

Цветан Цветанов – РБ, да напусне незабавно мястото си на общински съветник от ГЕРБ в местния парламент, към това го прикани вчера в нарочна декларация общинската структура на ПП ГЕРБ.

„След подаденото от самия него заявление за напускане на партията г-н Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент. С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено, защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност.

Като бивш кмет на Банско той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност. Всичко останало би могло да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който г-н Икономов като дългогодишен член на ГЕРБ е спазвал! Разбира се, г-н Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ПП ГЕРБ, но в никакъв случай няма да допуснем демократичният избор на хората в Банско да бъде потъпкан.

Още веднъж настояваме за незабавната оставка на Георги Икономов като общински съветник, за да бъде съхранен високият морал в политиката”, пише в декларацията. Призивът е малко вероятно да накара Георги Икономов да напусне ОбС. Той вече направи едно изявление в тази посока на 11 септември, деня, в който се появи официално на първата легална сбирка на партията на Цветанов в Историческия музей в Благоевград. Тогава Икономов бе категоричен относно оставянето си в местния парламент: „Нямам право да напусна, нося отговорност пред тези, които ме избраха. Смятам, че мога да съм полезен в ОбС -Банско!”.

 

Struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *