Габриел: Белгийското председателство на ЕС подкрепя България за Шенген

Габриел: Белгийското председателство на ЕС подкрепя България за Шенген

Имаме подкрепата на белгийското председателство за Шенген. Интензивната работа трябва да продължи. България трябва да продължи да говори. Това заяви вицепремиерът Мария Габриел в ефира на Нова.

„Следващите месеци са ключови със законодателни промени. България може да бъде положителният глас да отстояваме правото и демокрацията”, подчерта тя.

Габриел коментира и предстоящата ротация: „Нямам основания да смятам, че споразумението няма да бъде спазено: след 6 март да съм премиер, а Денков – вицепремиер. Искам да остана последователна към министрите. Всеки от тях знае, че се прави анализ на свършеното и резултатите му. Трябва да продължим с Шенген и с еврозоната. Борбата с инфлацията, пътната безопасност. Всичко това ще бъде водещо в оценката на министрите. Важно е екипът да е постигнал резултати и те да са видими.”

Тя заяви, че иска постигнатото в последните 7 месеца в МВнР да бъде продължено и надградено: „Излязохме от международната изолация. България не е пасивен свидетел на решения, които се вземат в Брюксел, напротив – ние сме част от тези решения и имаме тежест.”

По думите ѝ тази година е изборна за целия свят: „3,2 млрд. души ще отидат до урните. Всеки избор е важен и трябва да сме много внимателни.”

„Надявам се България да продължи да вижда предизвикателствата като възможности. Трудно е, но ако останем обединени, тези възможности ще се превърнат в решения”, допълни още тя, пише novini.bg.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *