В Черниче се веселиха на кукерски банкет

В Черниче се веселиха на кукерски банкет

Кукерската група на Спасе Каруцата от село Черниче събра приятели на кукерски банкет. Това е групата на бабугерите от Младежката кукерска група, ръководител, на която е Спас Тодоров, по-известен като Спасе Каруцата.

 

 

Развълнувани заради пропуснатата година поради Ковид, тази година пазителите на кукерската традиция още от рано спряха движението по улицата и подредиха дълги трапези, на които посрещнаха гости с вкусна храна и жива музика.

 

Съвсем както приляга на село с европейски стандарти – музикалният аранжимент бе на ниво и изпълняваше всяко едно желание на присъстващите.

 

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Владимир Христов и народният представител Стефан Апостолов празнуваха с кукерите в Черниче. Кметът на селото Георги Стефанов, пръв сред равни, както и много приятели от други кукерски групи бяха на кукерския празник в Черниче.

 

Сезонът на кукерските банкетите е в пика си. Днес продължават в Полена, Крупник “Драката”, Брежани “махала Горна” и в “Дългата махала” – Симитли.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *