В сряда: Полиция на кръстовищата, постове на входовете на София

СДВР ще предприеме необходимите мерки с нужния ресурс от полицейски служители за обезпечаване на протестното мероприятие утре и регулиране на пътното движение. От столичната дирекция заявиха още, че в интернет се е появила информация за ескалация на напрежението.

От СДВР призоваха участниците в демонстрацията да се разграничават от такова поведение.

„Уважаваме правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване на позицията при забелязване на хора, които са с ясни намерения за нарушаване на реда“, допълни ст. комисар Иван Георгиев.

Тони Славев от „Пътна полиция“ посочи, че ще се вземат всички мерки за безпрепятствено придвижване на хора и автомобили. На възловите места в столицата ще бъдат разположени служители на КАТ, които ще се грижат за реда и спокойствието.

Заради очакваното пристигане на хора от страната от „Пътна полиция“ ще разположат екипи на всяка входно-изходна артерия на София.

Славев уточни, че има организация, ако се стигне до ескалация на напрежението.

В сряда (2 септември) депутатите се връщат обратно на работа. От новия политически сезон народните представители ще заседават в новата зала на Народното събрание в сградата на бившия партиен дом в София.

В сряда се очаква да стане ясно, дали ГЕРБ ще успее да събере необходимите 120 гласа за свикване на Велико народно събрание, с което да се започнат промените по проекта на управляващите за нова Конституция на Република България.

Предвиденият антиправителствен протест се очаква да започне в 8 часа сутринта.

Междувременно от пресцентъра на президента съобщиха, че на 2 септември държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание.

Обръщението на президента ще бъде от трибуната на Народното събрание при откриването на новата сесия на парламента, която ще започне от 9.00 часа.

Десетата сесия на 44-ото Народно събрание ще бъде открита в новата пленарна зала в сградата на парламента на пл. „Александър Първи“ №1. В началото на заседанието ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. Очаква се парламентарните групи да направят изявления във връзка с началото на новия политически сезон.

А от БСП съобщиха, че на съвместно заседание Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и ръководството на ПГ на „БСП за България“ единодушно изразиха подкрепата си за продължаващите почти два месеца справедливи протести на българските граждани.

„Призоваваме социалистите и симпатизантите на БСП да се включат активно в протеста на 2-ри септември /сряда/ от 8 часа пред Народното събрание, както и да продължат участието си в протестите в цялата страна.“ Това е позицията, изразена след заседанието, съобщиха от „Позитано“ 20.

 

Vesti.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *