В Сандански връчиха призът „Подари надежда“

В Сандански връчиха призът „Подари надежда“

Възобновената, по предложение на Общински съвет – Сандански, инициатива „Подари надежда“, обедини и събра хората, които през изминалата 2020 г. са дарили надежда на нуждаещи се в моменти на тежки изпитания. Призът бе връчен на десетки институции и граждани от кмета на Сандански Атанас Стоянов, които бяха номинирани в рамките на кампанията.

 

За своя денонощен труд, за надеждата за живот, която даряват, за смелостта, въпреки всичко и въпреки страха, за хората, които спасиха и продължават да спасяват животите на нашите близки, призът „Подари надежда“, кметът на община Сандански Атанас Стоянов връчи на екипа на МБАЛ „Югозападна болница“.

Признание за своята добрина, протегната ръка, помощ и подкрепа получиха и Асен Иванов и персоналът на ресторант „Маслина“, които безвъзмездно предоставяха храна на болни и възрастни хора в началото на обявената епидемична обстановка.

За доброто им дело и предоставянето на храна на МБАЛ „Югозападна болница“, въпреки трудностите, в които попадат и самите те, заслужено признание бе връчено и на Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град Сандански.

Доброволците от град Сандански, които в продължение на месеци се включиха активно във всички дейности на община Сандански, в началото на обявената пандемия, ръководени от Костадин Карамитов, заслужено също бяха отличени.

Добротворното и благородно дело на Анна-Мария Насковска, която по време на пандемията шиеше и даряваше безвъзмедно маски, също не остано незабелязано и получи своето заслужено признание.

С благодарност и искрено възхищение от всички присъстващи в залата, заслужен приз за „Подари надежда“ бе връчен и на седемте медицински сестри, работещи в детски ясли и градини в община Сандански, които станаха доброволци в МБАЛ „Югозападна болница“. В едни от най-тежките за болничното заведение моменти сестрите Здравка Клямбова, Симеонка Аргирова, Людмила Михайлова, Виктория Димитрова, Елица Ръбачева, Росица Тасева и Мария Държанлиева застанаха рамо до рамо с екипа на болницата, в борбата с COVID – 19.

Обединени от своята доброта – Янка Василева и Марина Димитрова, преди година успяха да обединят цял Сандански в подкрепа на малката Никол Дамбова. Приз „Подари надежда“ бе връчен на Янка и Марина за тяхната инициативност, помощ и подкрепа, за надеждата и вярата в доброто.

Заслужено признание за добрината и подарената надежда, бе връчен и на Пенка Тойтова, която със своето голямо сърце помага на човек, изпаднал в трудност.

Отличена с приз „Подари надежда“ бе и Любка Митова, която с любовта си към животните, не спира да се грижи за беззащитните и лутащи се животни.

Винаги с протегната ръка, даряващи надежда, признание получиха и Сдружение „За промяна“, които не спират да се грижат за образованието, социализирането и нуждите на деца, които най-силно се нуждаят от подкрепа и надежда.

За своя професионализъм и отдаденост бяха отличени и екипът на Библиотеката към НЧ „Отец Паисий-1919“, които преобразяват училищната библиотека на ПГ „Яне Сандански“.

За добрите сърца, воля и вяра, признание бе връчено и на сем. Мира и Евгени Георгиеви, които в началото на пандемията, доброволно и безвъзмездно даряват закуски на работещи фирми и предприятия в Сандански.

Приз „Подари надежда“ бе връчен и на екип професионалисти, които дават надежда на родители и семейства, които търсят децата си. Признанието получиха екипът Мария Манушева и Васил Барутчиев от РУ – Сандански.

За своя отговорен труд, за смелостта и себеотрицанието, за надеждата и професионализма, бе отличен и екипът Росен Шопов, Роберт Спириев и Стоян Чивчев от Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Сандански.

В края на събитието, посветено на добротата и надеждата, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов обяви, че е изработен специален стенен плакет за всички граждани на община Сандански и за самата Никол Дамбова, които обединени показаха, че доброто ражда добро.

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *