1 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

В Русия вече 100 000 души са се ваксинирали срещу Ковид-19

В Русия вече 100 000 души са се ваксинирали срещу Ковид-19. В страната първи я регистрираха. Очаква се по-мащабна ваксинация да започне следващата седмица.

 

 

Над 45 000 души по света участват в изпитанията на руската ваксина „Спутник Ве“. Имунизацията във федерацията вече започна.

Михаил Мурашко, министър на здравеопазването на Русия: Досега над 100 000 граждани вече са ваксинирани. Ваксината „Спутник Ве“ се доставя във всички региони на Русия.

Руската ваксина се поставя на две дози – втората е три седмици след първата. Сред първите ваксинирани ще са медици и учители.

Кирил Дмитриев, ръководител на руския Фонд за преки инвестиции: Ваксината стана една от първите регистрирани в света. Защо? Защото използвахме в основата й безопасен и човешки аденовирусен вектор. Той е изучаван с години и това беше също една от причините да одобрим ваксината още през август. Споменах за ефективност над 90%, всъщност достигнахме ефективност над 95%, ако я измерваме на 42-ия ден след първата инжекция.

Невъзможно е да се разболеете от COVID от ваксината, защото тя съдържа само кода на този тип коронавирус. Използването на два различни вектора или два преносителя на заразата я прави още по-ефикасна, обясни руският представител.

Близо 2 милиона и 400 000 са регистрираните с коронавирус в Русия. Страната е на четвърто място в света по заразени след Съединените щати, Индия и Бразилия.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *