1 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

В Разлог ще отбележат 148-та годишнина от обесването на Левски

Днес в 16.00 ч. музейни работници, ученици от клуб ,,Памет“ и Ученическият парламент при СУ „Братя Каназиреви“ в Разлог ще посетят Кипрева къща, където ще поднесат цветя на поставената там паметна плоча на Левски.

На 18.02. в 11.30 в Разлог пред паметника на апостола Васил Левски ще бъде отбелязана 148-та годишнина от обесването на Левски. Директорът на Историческия музей Христина Манова ще представи кратко слово за живота и делото на Апостола, и пребиваването му в Разлог.

Васил Левски е свиден на Разлог. През 1869 г. той основава в Кипревата къща в Разлог революционен комитет, заедно с още 12 души жители на Разлог.

 

„Свободата за Апостола е не само цел на всяка борба. Тя е условие и изходно начало за живота и успеха на всеки отделен човек, на всеки народ, на човечеството. Призивът му „Свобода и всекиму своето” и днес е девиз на младите българи“, каза кметът на Разлог инж. Красимир Герчев.
В село Баня 8.02.2021г от 11:30 ч.Н Ч „Просвета -1908” и кметство с. Баня канят жители и гости при спазване на противоепидемичните мерки да почетат паметта на най- великия син на България. Ще бъдат поднесени венец и цветя на паметната плоча пред читалището.
bnr.bg
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *