В РАЗЛОГ СЕ ПРОВЕДЕ НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА: ,,ГРАДЪТ, ХОРАТА И ПРИРОДАТА – ИСТОРИЯ И НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ“

На 25 септември 2020 г. в двора на Исторически музей – Разлог се проведе научна конференция под надслов ,,Градът, хората и природата – история и нови възможности“, посветена на 105 години организирано туристическо движение в Разлог. Събитието е организирано от Община Разлог, Исторически музей – Разлог, Катедра ,,История“ към Правно-исторически факултет в ЮЗУ ,,Неофит Рилски“ и Туристическо дружество ,,Пирин“ – Разлог.
Научната конференцията беше открита от г-жа Христина Манова – директор на Исторически музей – Разлог. Приветствие към участниците отправи инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог. С доклади в събитието се включиха историци, преподаватели в университета, музейни работници, експерти от Дирекция НП ,,Рила“ и местни краеведи.
Идеята на конференцита е да се покаже развитието на туризма в Разлог, първите опити и форми на обществените грижи за опазване на природата. Изнесени бяха доклади за гражданските инициативи за строежа на хижата и заслоните в планината и появата на организирано туристическо движение.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *